'Danilo maakt pikante transfer: Braziliaan verruilt Ajax voor Feyenoord'

'Danilo maakt pikante transfer: Braziliaan verruilt Ajax voor Feyenoord'

17 May - 22:45 Laatste update: 22:58
515

Danilo maakt de pikante overstap van Ajax naar Feyenoord, melden onder meer het Algemeen Dagblad en Voetbal International. De 23-jarige Braziliaan loopt uit zijn contract in Amsterdam en tekent een contract voor vier jaar bij de aartsrivaal uit Rotterdam.

Danilo kwam dit seizoen tot dertien Eredivisie-duels, waarin hij twee keer scoorde. Vooral na de winterstop vertolkte de spits echter een bijrol, achter Sébastien Haller en Brian Brobbey. Ajax deed eind vorig jaar nog wel een poging om zijn contract te verlengen, mede met het oog op een transfersom, weet het AD. Danilo vond daar echter te weinig waardering uit spreken.

De Braziliaan kon daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Feyenoord meldde zich al snel en goede gesprekken met coach Arne Slot trokken hem over de streep. Hij bewandelt daarmee de omgekeerde weg van Steven Berghuis, die De Kuip afgelopen zomer verruilde voor de Johan Cruijff Arena. Ajax betaalde vijf jaar geleden nog twee miljoen euro aan Santos voor Danilo, die in 2020 een succesvolle verhuurperiode beleefde bij FC Twente.

De komst van Danilo staat los van de toekomst van Cyriel Dessers. Feyenoord probeert de Belg nog altijd definitief over te nemen van KRC Genk, maar hij heeft een prijskaartje van vier miljoen euro. Bovendien heeft Dessers ook de interesse gewekt van andere clubs. Bryan Linssen staat voor een vertrek. Hij tekent spoedig bij het Japanse Urawa Red Diamonds.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s