'De ploeg wordt opgejaagd door de supporters, dat is een gelijkenis met Feyenoord'

'De ploeg wordt opgejaagd door de supporters, dat is een gelijkenis met Feyenoord'

18 mei - 07:02
24

Giovanni van Bronckhorst speelt woensdagavond met Rangers FC de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt. Hoewel er enorm veel druk op de wedstrijd staat en er duizenden Schotten naar Sevilla reizen, blijft de keuzeheer er rustig onder. 

Ook langs de zijlijn verwacht Van Bronckhorst de rust zelve te zijn. "Dat kost mij geen moeite, want zo is mijn karakter. En ik denk dat rustig en fatsoenlijk blijven uiteindelijk meer oplevert dan het tegenovergestelde tonen", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Of ik een mix ben van Guus Hiddink en Frank Rijkaard? De mensen weten dat ik die trainers hoog had zitten. Zij straalden inderdaad rust en fatsoen uit. Maar ook van Arsène Wenger, Louis van Gaal, Bert van Marwijk en Dick Advocaat, andere types, heb ik veel geleerd, hoor."

Van Bronckhorst weet dat je als trainer te allen tijde jezelf moet blijven. "Wat het belangrijkste is, is dat het geen act wordt", zegt hij. "Anders prikken spelers daar snel doorheen. Kijk, Diego Simeone gedraagt zich langs de lijn compleet anders dan ik. Dat mag toch? Hij is wel zichzelf, anders kun je ook nooit zo lang zo succesvol zijn. En fans en spelers, die hebben dat feilloos door."

In Zuid-Spanje verwacht de Nederlander een fiftyfifty-duel met Frankfurt. Onderweg naar de finale schakelde Rangers Rode Ster Belgrado, Borussia Dortmund, Sporting Braga en RB Leipzig uit. "Mijn ploeg blijft altijd gaan, opgejaagd door onze supporters. Ja, dat is een gelijkenis met Feyenoord. Dat na onze finales tegen Eintracht Frankfurt en Hearts straks Feyenoord ook nog de Conference League-finale speelt, maakt het allemaal nog eens extra bijzonder."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s