Missie Van der Vaart mislukt, Ted van Leeuwen in rouw: 'Had nooit weg moeten gaan'

Missie Van der Vaart mislukt, Ted van Leeuwen in rouw: 'Had nooit weg moeten gaan'

19 May - 12:07
22

Het Deense Esbjerg fB besluit een rumoerig seizoen met degradatie naar het derde Deense niveau: Peter Hyballa werd vroeg in het seizoen ontslagen en Rafael van der Vaart werd aan de technische staf toegevoegd, maar het mocht niet baten. Voormalig technisch directeur Ted van Leeuwen baalt er stevig van.

De nu bij NEC werkzame Van Leeuwen werkte tussen 2016 en 2018 bij de Deense club, die eerst degradeerde en vervolgens terugkeerde in de Superligaen en zelfs Europees voetbal haalde. "Ik heb veel stomme dingen gedaan in mijn leven, maar weggaan bij Esbjerg staat bovenaan mijn lijstje. Dat had ik nooit moeten doen", aldus Van Leeuwen – die na zijn tijd in Denemarken bij FC Twente aan de slag ging – in gesprek met Tipsbladet.

Na het vertrek van Van Leeuwen werd Esbjerg overgenomen door de Amerikaanse Pacific Media Group, die ook onder meer FC Den Bosch in zijn portefeuille heeft. Vanuit Nederland zag hij zijn oude club snel afglijden. "Daar voel ik me ook medeverantwoordelijk voor. Nadat ik vertrok, werd de club verkocht en de rest is geschiedenis. Dat doet pijn", aldus Van Leeuwen, die nog regelmatig contact heeft met oude bekenden uit zijn Esbjerg-tijd. "Veel spelers uit die tijd bellen me en vragen: wat is er met Esbjerg aan de hand? De club zit bij velen in het hart, daarom zijn zoveel mensen ermee begaan. En ik ben zeker één van hen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s