Ajax wil niet door met achttienjarig talent: 'Ik verlaat de club als jongeman'

Ajax wil niet door met achttienjarig talent: 'Ik verlaat de club als jongeman'

19-05-2022 15:10
123

Gibson Yah zal na dit seizoen vertrekken bij Ajax. De achttienjarige verdediger zat sinds 2014 in de Amsterdamse jeugdopleiding en debuteerde bij het beloftenelftal in het betaalde voetbal, maar gaat nu op zoek naar een nieuw avontuur.

Dat maakt hij op zijn eigen Instagram-pagina bekend. Na ruim acht jaar in Ajax-dienst zal het contract van Yah niet worden verlengd. 'Graag wil ik iedereen bedanken, in het bijzonder al mijn trainers, staf en teamgenoten, die mij in al die jaren hebben geholpen bij mijn ontwikkeling tot de voetballer die ik nu ben', zo valt er te lezen. 'Ik kwam als kleine jongen binnen en verlaat vol trots als jongeman deze fantastische club op weg naar een mooie nieuwe uitdaging.'

In 2021 debuteerde de sterke verdediger annex middenvelder namens Jong Ajax in het betaalde voetbal. Hij deed negen minuten mee in de uitwedstrijd bij TOP Oss en kwam dit seizoen uiteindelijk tot negentien wedstrijden voor het elftal van trainer John Heitinga. Yah zou meer duels hebben kunnen spelen, ware het niet dat hij last van blessures heeft gehad en daardoor niet meer in beeld was bij zijn trainers. Mede daardoor ging Ajax niet met hem verder.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @gibsonyah_

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie