Eagles haalt aanvaller (19) van Twente: 'Hij heeft een goede voetbalachtergrond'

Eagles haalt aanvaller (19) van Twente: 'Hij heeft een goede voetbalachtergrond'

19 May - 15:31 Laatste update: 15:36
11

Jahnoah Markelo maakt de overstap van FC Twente naar Go Ahead Eagles. De negentienjarige vleugelaanvaller heeft voor drie jaar getekend op de Adelaarshorst.

Markelo is een rechtsbuiten die in de jeugdopleiding van Ajax zat en in 2018 bij Twente terechtkwam. Daar debuteerde hij dit seizoen voor de hoofdmacht in de bekerwedstrijd tegen OSS'20. Meer minuten mocht de aanvaller niet maken van hoofdtrainer Ron Jans. Uiteindelijk liep het avontuur bij Twente op niets uit, werd zijn contract daar ontbonden en tekende Markelo in Deventer.

Technisch manager Paul Bosvelt weet wat hij binnenhaalt met de negentienjarige vleugelspeler. "Door zijn jaren bij de jeugdopleidingen van Ajax en FC Twente beschikt Jahnoah over een goede voetbalachtergrond. Voor hem is het goed dat hij nu in een nieuwe omgeving op jacht gaat naar zijn echte doorbraak. Hij heeft veel potentie door zijn specifieke aanvallende kwaliteiten. Zoals in het recente verleden bij meer spelers is gebleken, is Go Ahead Eagles dan een prima platform om die potentie te benutten."

Zelf denkt Markelo ook dat Go Ahead de ideale club voor hem is en sprak er uitgebreid over met zijn broer. "Toen ik hem vertelde over de interesse van Go Ahead Eagles, heeft hij me aangeraden om deze kans met beide handen aan te grijpen. Nathan is dus een belangrijke factor geweest in mijn uiteindelijke keuze voor Go Ahead Eagles, net als Paul Bosvelt. Het warme gevoel dat ik kreeg tijdens mijn gesprekken met hem, maakte het plaatje voor mij helemaal compleet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s