Miedema verrast en wijst Barça af: 'Titels met Arsenal betekenen meer'

Miedema verrast en wijst Barça af: 'Titels met Arsenal betekenen meer'

20 May - 10:43
76

Vivianne Miedema blijft Arsenal toch trouw, zo maakt de Engelse club bekend. De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen had een aflopend contract en stond in de belangstelling van onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Miedema leek hard op weg naar Barça, waar ook Lieke Martens actief is. De 25-jarige spits voelt zich echter thuis bij Arsenal en dat gaf uiteindelijk de doorslag. "Ik denk dat het mooiste aan het voetbal is om met een team en met mensen om je heen iets op te bouwen waar je echt bij wil horen", zegt ze tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb het gevoel dat ik dat bij Arsenal heb. Het winnen van titels met Arsenal zal veel meer voor mij betekenen dan dat ik ze op dit moment met een andere club zou winnen. En dat is natuurlijk wat ik met Arsenal hoop te bereiken."

Miedema begon haar loopbaan bij sc Heerenveen en maakte vervolgens de overstap naar Bayern München. In 2017 tekende ze bij Arsenal, waarvoor ze in vijf jaar tijd liefst 117 keer scoorde in 144 duels. Met The Gunners won Miedema de Continental Cup in 2018 en de landstitel in 2019. Meer prijzen bleven echter uit, waardoor ze de laatste maanden leek te twijfelen over haar toekomst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s