FC Groningen meldt vlak na lichten optie zware knieblessure: Dit is een klap

FC Groningen meldt vlak na lichten optie zware knieblessure: "Dit is een klap"

20 May - 11:28
12

FC Groningen hoeft voorlopig niet te rekenen op Alex Mortensen. De Zweedse spits speelde het afgelopen seizoen op huurbasis in Groningen, speelde twee Eredivisie-wedstrijden en komt komende zomer definitief over van Kalmar FF: Mortensen heeft echter een zware blessure opgelopen.

Mortensen speelde dit seizoen voor Jong FC Groningen, maar viel ook twee keer in bij de hoofdmacht, thuis en uit tegen FC Twente. Op vrijdag de dertiende maakte FC Groningen bekend dat de koopoptie in de huurovereenkomst met Kalmar is gelicht, maar één week later heeft het noodlot toegeslagen. Mortensen heeft een knieblessure opgelopen en zal de komende maanden niet in actie komen.

De spits heeft voor twee jaar getekend in Groningen, maar zal zich eerst op zijn revalidatie moeten richten. "Dit is een klap voor mezelf, maar ook heel jammer voor de club. Ik ben FC Groningen zeer dankbaar dat de club mij de kans biedt om in Nederland verder te groeien als mens en voetballer", laat hij weten via de clubkanalen. "Ik had me de periode na het tekenen van het contract natuurlijk anders voorgesteld, maar ga er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s