Halsema doet aangifte: 'Dat je mij er zo uitpikt en eindeloos aanpakt..'

Halsema doet aangifte: 'Dat je mij er zo uitpikt en eindeloos aanpakt..'

20 May - 21:42
313

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema heeft aangifte gedaan vanwege de bedreigingen aan haar adres. Ze kondigde vorige week aan dat Ajax in de Johan Cruijff Arena zou worden gehuldigd en niet op het Museumplein. Dat was voor een aantal Ajax-supporters niet te verkroppen.

Halsema staat er al een tijdje niet lekker op bij de Amsterdamse achterban en heeft vorige week bedreigingen gekregen. "Ik heb daar fors aanstoot aan genomen en ben er nog kwaad over", vertelt ze bij AT5. "Het is een beslissing die we samen met Ajax hebben genomen, met een redelijk argument met tegenzin. Dat je míj er dan uit pikt en me zo eindeloos aanpakt, dat is niet acceptabel."

Een grote groep mensen verzamelde zich rond het huis van Halsema, om haar vervolgens uit te schelden voor 'k*nkerhoer'. "Mijn dochter probeerde naar huis te komen en heeft daarnaar staan kijken, ik vind dat al die mannen zich af mogen vragen wat ze daar aan het doen waren en hoe erg het is."

"Ik ben niet snel geïntimideerd, ik was vooral woedend. Vanwege de invasie in je privésfeer, het gebrek aan respect voor bestuurlijke besluiten en het seksisme. Ik heb nu aangifte gedaan van een groot aantal bedreigingen", zegt Halsema.

Halsema zegt verder volgend jaar opnieuw te bekijken of de huldiging op het Museumplein plaats kan vinden. Deze situatie is daarin niet doorslaggevend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s