Kwakman tikt Eredivisie-subtop op de vingers: 'Doodzonde, prachtige speler'

Kwakman tikt Eredivisie-subtop op de vingers: 'Doodzonde, prachtige speler'

21 May - 20:02
42

Kees Kwakman vindt het onbegrijpelijk dat Excelsior-uitblinker Mats Wieffer nog niet is opgepikt door een club uit de Eredivisie. De analist van ESPN heeft vernomen dat de 22-jarige middenvelder op weg is naar het buitenland.

Kwakman is bijzonder gecharmeerd van Wieffer, die in de eerste wedstrijd tegen Heracles Almelo van alle spelers de meeste balcontacten (106), meeste gewonnen duels (12), meeste balveroveringen (12) en meeste dribbels (11) had. "Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze jongen nog bij Excelsior speelt. Ook over het hele seizoen heeft hij geweldige statistieken. Hij is écht heel compleet. Hij is groot, hij wint de duels, hij is rustig aan de bal, hij is vals traag."

"Hij was in de eerste wedstrijd de absolute uitblinker", vervolgt Kwakman voor de clash in Erve Asito. "Ik heb gehoord dat hij naar het buitenland gaat. Ik zou dat echt doodzonde vinden. Niet dat het niet goed is voor hem, hij heeft Jerdy Schouten als voorbeeld, maar deze jongen kun je gewoon bij AZ, FC Twente, Vitesse - noem ze maar op - neerzetten. Foei, dat ze hem niet hebben gehaald. Ik vind het een prachtige speler om naar te kijken, ik geniet van hem."

Wieffer benadrukte zelf overigens dat er nog niets rond is. Hij ligt nog tot medio 2023 vast bij Excelsior.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s