Ik wil niet meer wekelijks op televisie zijn, ook niet bij Johan Derksen

"Ik wil niet meer wekelijks op televisie zijn, ook niet bij Johan Derksen"

21 mei - 20:28
74

Jan Boskamp zal niet als vaste gast terugkeren aan tafel bij Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Voor de oer-Feyenoorder was geen plaats meer in het nieuwe format van Vandaag Inside en daar heeft hij alle begrip voor.

"Ik wil niet meer wekelijks op televisie zijn, ook niet in Nederland bij Johan Derksen. Wat moet ik met politiek in een voetbalprogramma?", zegt Boskamp tegen Het Laatste Nieuws. "Over het spelletje is alles al gezegd. Misschien is het vandaag iets sneller, maar het veld is nog altijd even groot als twintig jaar geleden. Dan is er geen ruimte voor revolutionaire veranderingen. Ik ga mezelf niet in de maling nemen."

Dat Boskamp minder behoefte heeft aan tv-optredens heeft mede te maken met het tragische verlies van kleinzoon Dennis (19), die een halfjaar geleden uit het leven stapte. "Het verlies van mijn kleinzoon Dennis kan ik geen plaats geven. Het neemt bezit van mijn hele wezen. Ik ben maanden niet meer buiten gekomen, plofte van mijn bed in de zetel. Ongeschoren. Niets interesseerde me meer, ook voetbal niet. Na de dood van mijn vrouw Jen is dit de tweede grote schok in mijn leven. Nog dagelijks pieker ik mij suf: waarom Dennis? Zeg mij waarom."

"Er is zwaarmoedigheid in mijn leven gekomen", vervolgt Boskamp, die langzaam probeert op te krabbelen. "Laatst heb ik nog eens stilletjes gelachen om Johan. Niet dat ik het koosjer vond wat hij zei over vrouwen. Dat van die kaars in een dronken vrouw kun je natuurlijk niet zeggen. Maar ik moest lachen omdat ik hem zag liegen. Die kaars en die vrouw zijn nooit geweest. Johan heeft dat verhaal uit zijn duim gezogen. Om stoer en tegendraads te doen."

Voor Boskamp zelf is het mooi gewest. "Ik heb tien jaar bij Voetbal Inside gezeten, daar stop ik nu ook mee. Ik kan het niet meer opbrengen. Ik zal nog wel een keertje aansluiten bij een voetbalpanel, maar niet meer zo systematisch."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie