Feyenoord-finale naast WK-finale gelegd: 'Zelf meegemaakt in Zuid-Afrika'

Feyenoord-finale naast WK-finale gelegd: 'Zelf meegemaakt in Zuid-Afrika'

21-05-2022 23:28
33

Bert van Marwijk denkt dat ervaring een grote rol gaat spelen in de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal wijst daarbij naar de WK-finale in 2010.

Jens Toornstra, Gernot Trauner, Ofir Marciano en Bryan Linssen zijn de enige dertigers in de selectie van Feyenoord. Ervaring kan de doorslag geven, stelt Van Marwijk. "Met ervaring is het vaak toch anders om een finale te spelen. Ik heb het zelf meegemaakt in Zuid-Afrika", laat hij optekenen door Voetbal International. "Spanje speelde de WK-finale met vrijwel hetzelfde elftal dat twee jaar eerder het EK had gewonnen. Daarnaast hadden zo goed als alle spelers al een keer een Champions League gewonnen."

"Bij ons had niemand een EK gewonnen en Wesley Sneijder won dat jaar de Champions League met Inter, daarvoor waren alleen Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst daarin geslaagd", vervolgt de oud-trainer. "Ervaring kan het verschil maken." Hoewel in de selectie van Arne Slot niemand ooit een finale van een Europees toernooi heeft gespeeld, heeft Roma de benodigde ervaring volgens Van Marwijk ook niet. 

"Ik schat het in op fifty-fifty. Misschien maakt Feyenoord wel meer kans", zegt hij. "Iedereen weet wat Mourinho gaat doen, namelijk hetzelfde als vijf jaar geleden met Manchester United tegen Ajax. Daar kan Feyenoord zich op instellen."