Technisch directeur Gilissen aangeslagen: 'Het voelt heel leeg en onwerkelijk'

Technisch directeur Gilissen aangeslagen: 'Het voelt heel leeg en onwerkelijk'

22 May - 10:38 Laatste update: 11:45
157

Tim Gilissen is zwaar aangeslagen, nadat degradatie na zeventien jaar Eredivisie een feit is geworden voor Heracles Almelo. De technisch directeur van Heracles Almelo had nog hoop op een goed resultaat, maar de Heraclieden verloren in de returnwedstrijd van de play-offs om promotie/degradatie met 1-3 van Excelsior.

"Het voelt heel leeg en heel onwerkelijk. Hoewel je weet dat je er niet zo goed voorstaat, wanneer je deze wedstrijd gaat spelen", zegt Gilissen voor de camera van ESPN. "Maar we klampten ons toch vast aan die strohalm. Dat besef is er nog niet helemaal."

De voormalig speler van onder meer Heracles en NAC Breda had wel het besef dat het zaterdagavond ook mis kon gaan tegen Excelsior. "Natuurlijk speelt dat ook in je kop. De laatste dagen sta je ermee op en ga je ermee naar bed. En toch hoop je dat je het nog weet te draaien, maar dat is niet gelukt."

De technisch directeur van Heracles besloot vlak voor de play-offs trainer Frank Wormuth de laan uit te sturen. "Of dat de juiste keuze was? Dat soort dingen weet je niet. Het gaat nu mis, maar uiteindelijk gaat het om de hele competitie. We halen één punt te weinig en dat punt hadden we in alle wedstrijden kunnen halen. Het zit dus niet echt alleen in deze week, denk ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s