FC Twente verrast en haalt Tyton transfervrij op bij Ajax

FC Twente verrast en haalt Tyton transfervrij op bij Ajax

23 May - 18:31 Laatste update: 18:40
86

Przemyslaw Tyton speelt komend seizoen voor FC Twente. De 35-jarige Poolse doelman komt over van Ajax, waar hij de afgelopen maanden actief was. Hij tekent in De Grolsch Veste een contract voor twee jaar, met de optie voor nog een seizoen.

Tyton zat sinds januari zonder club na zijn vertrek bij het Amerikaanse FC Cincinnati, toen Ajax hem begin maart binnen haalde. Bij de Amsterdammers moest hij het keepersprobleem oplossen dat ontstond door blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en kortstondig Jay Gorter. De Pool speelde uiteindelijk echter geen officiële wedstrijd voor de landskampioen.

"Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland", vertelt Tyton, die in Nederland eerder uitkwam voor Roda JC en PSV. "Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd  in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook."

Tyton wordt in Enschede de stand-in van Lars Unnerstall. De Duitser was dit seizoen een absolute steunpilaar voor Twente en miste slechts twee Eredivisie-duels. Daarin werd hij vervangen door Jeffrey de Lange (24), die ook nog een doorlopend contract heeft.

"Voor het nieuwe seizoen wilden we een ervaren doelman toevoegen aan onze selectie", legt technisch directeur Jan Streuer uit. "Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s