Deense pers: Ajax scout bij Midtjylland, mogelijk doelwit van ruim 13 miljoen

Deense pers: Ajax scout bij Midtjylland, mogelijk doelwit van ruim 13 miljoen

24 May - 10:58 Laatste update: 11:06
120

Ajax wordt in Denemarken gelinkt aan FC Midtjylland-middenvelder Evander. De Braziliaan werd afgelopen zondag mogelijk bekeken door een delegatie uit Amsterdam.

Deense media schrijven dat scouts van Ajax en Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt de thuiswedstrijd van Midtjylland tegen Randers (3-2) hebben bekeken. Volgens onbevestigde bronnen waren de twee clubs aanwezig voor Evander, een 23-jarige middenvelder uit Brazilië.

Midtjylland-directeur Claus Steinlein zegt niets concreets te hebben gehoord van Ajax en Frankfurt. Wel kan hij bevestigen dat er veel belangstelling is voor Evander. "De vraagprijs? Dat is afhankelijk van de clubs die zich melden. Er zit een verschil tussen clubs uit de Premier League of Nederland en België", aldus Steinlein.

In Denemarken wordt gespeculeerd over bedragen van meer dan 13 miljoen euro. Daarmee zou Evander tot de duurste vertrekkers van de Superligaen gaan behoren. Evander speelt sinds 2018 voor Midtjylland, dat hem overnam van Vasco da Gama. Twee jaar geleden trof hij Ajax twee keer in de Champions League-groepsfase.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s