Van Persie: 'Heb er echt goed gevoel over en vaak zit ik er niet ver vanaf...'

Van Persie: 'Heb er echt goed gevoel over en vaak zit ik er niet ver vanaf...'

24 May - 21:25
43

Robin van Persie heeft veel vertrouwen in de kansen van Feyenoord in de Conference League-finale tegen AS Roma. De topscorer aller tijden van Oranje is onder de indruk van wat de ploeg van coach Arne Slot dit seizoen presteert.

"Feyenoord heeft wel een unieke speelstijl, super dynamisch. Ik wil de jongens achter de schermen daar ook een groot compliment voor geven", zegt Van Persie voor de camera van ESPN. "Er zijn 16 à 17 jongens die heel veel gespeeld hebben dit seizoen. Om die spelers een heel seizoen elke drie à vier dagen zo intens te laten spelen, dat is wel echt heel erg bijzonder. In mijn tijd was dat niet zo extreem."

De oud-speler van Feyenoord kent Mourinho inmiddels goed. "Ik ben hem door de jaren heen af en toe tegengekomen", zegt Van Persie met een grote glimlach. "Ik heb een aantal wedstrijden van Roma gezien en ik verwacht dat ze gaan counteren. Daar hebben ze voorin ook goede spelers voor. Abraham heeft er een heel goed seizoen op zitten."

"Mourinho is natuurlijk een super ervaren trainer en iedereen kent zijn speelstijl, maar ik ben super blij dat Feyenoord zijn eigen speelstijl heeft", vervolgt Van Persie. "Ik heb er echt een heel goed gevoel over en vaak zit ik er niet ver vanaf. Ik verwacht dat Feyenoord met 1-2 gaat winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s