'Ze schakelden Ajax en Vitesse uit, terwijl ze allebei beter waren dan Roma'

'Ze schakelden Ajax en Vitesse uit, terwijl ze allebei beter waren dan Roma'

25 mei - 12:12
35

Bert van Marwijk vindt dat Feyenoord woensdagavond vooral van eigen kracht moet uitgaan in de Conference League-finale tegen AS Roma. Aad de Mos is juist bevreesd dat de Rotterdammers in de Italiaanse val trappen.

"Je speelt tegen Italianen, dat is levensgevaarlijk", steekt De Mos van wal in gesprek met Voetbal International. "Ze geven je de bal en laten je vervolgens in de val lopen. Ze zijn meesters in het kapotmaken van het spel en kunnen je irriteren. Nog niet zo lang geleden schakelden ze Ajax uit en ook Vitesse werd verslagen, terwijl ze allebei beter waren dan Roma. Het overwicht kan teams verleiden tot dingen die je niet moet doen, zoals het opengooien van de restverdediging. Roma geeft tegenstanders het gevoel dat ze beter zijn, dat is heel gevaarlijk."

Toch vindt Van Marwijk dat Feyenoord niet te veel concessies moet doen aan de speelstijl. "Als Feyenoord op dezelfde manier gaat spelen als ze altijd doen, dan is Roma daar misschien niet op voorbereid. Zij zullen denken: Dat doen ze toch niet. Maar ik denk dat Slot het wel doet. Je moet jezelf durven zijn. Alleen al als je dat doet, toon je lef. Jezelf zijn is moeilijk in een finale. Veel ploegen willen het, maar in zo’n wedstrijd gebeurt er iets met je."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie