Feyenoord en Roma na 'banaanduel' op herhaling: 'Woorden die ik normaal niet zeg'

Feyenoord en Roma na 'banaanduel' op herhaling: 'Woorden die ik normaal niet zeg'

25 May - 17:10
25

De vorige Europese ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma deed het nodige stof opwaaien. Feyenoord werd in het voorjaar van 2015 uit de Europa League geknikkerd door de Giallorossi en toenmalig trainer Fred Rutten kan zich het rumoerige tweeluik nog goed herinneren.

Doordat een groep Feyenoord-fans zich misdroeg in de binnenstad, stond het tweeluik sowieso al onder hoogspanning. "Ik had wel het gevoel dat – vanuit de goede analyses die we hadden gemaakt – Totti en De Rossi niet de meest agressieve spelers waren. Maar in onze wedstrijd in De Kuip: ik geloof dat zijn nog nooit zoveel meters hebben gelopen", blikt Rutten terug in gesprek met ESPN. "Er zat wel iets in: twee spelers die uit Rome komen volgens mij, ze zijn daar geboren. Het heeft ze wel een bepaalde dimensie gebracht, om toch deze wedstrijd in De Kuip tot een goed einde te brengen."

Tijdens de return in De Kuip maakte de Franse arbiter Clément Turpin zich niet populair in De Kuip: hij deelde twee rode kaarten uit en legde de wedstrijd stil, nadat er een opblaasbare banaan op het veld gegooid werd. "Ik ben één keer over de schreef gegaan als coach. En dat was daar", aldus Rutten. "Ik heb woorden gezegd die ik normaal niet gebruik, dat was tegen de scheidsrechter. Ik had het geluk dat Bas van Noortwijk naast me liep, die trok me weg. Anders denk ik dat ik ook wel een rode kaart had gekregen."

Zeven jaar na dato is Rutten – volgend seizoen assistent van Ruud van Nistelrooy bij PSV – nog altijd vol ongeloof. "Het was zo frustrerend, er gebeurden zoveel dingen. De wedstrijd werd stilgelegd, met die banaan. Ik kan het eigenlijk allemaal niet opnoemen en het gaf een gevoel dat het bijna gepland was, zo leek het."

Woensdagavond gaan beide teams 'op herhaling'. De Conference League-finale gaat om 21.00 uur van start.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s