Vitesse - AZ op losse schroeven na vondst van scheurtjes in beton Zuid-Tribune

Vitesse - AZ op losse schroeven na vondst van scheurtjes in beton Zuid-Tribune

25 May - 20:15
110

De Gelderlander meldt dat de gemeente Arnhem de Zuid-Tribune van het GelreDome moet sluiten nadat er scheurtjes zijn gevonden in het beton. Daardoor is het nog maar de vraag of de wedstrijd tussen Vitesse en AZ door kan gaan. Die wedstrijd staat gepland voor donderdagavond.

Nedstede, dat eigenaar is van het GelreDome, schrijft aan de gemeente Arnhem wat er aan de hand is, maar de gemeente moet nog reageren op de brief. De Zuid-Tribune is volledig uitverkocht, zo meldde Vitesse woensdag. Dat betekent dat er normaliter 6500 supporters aanwezig zijn.

De Gelderlander schrijft dat er scheurtjes zijn ontdekt bij 'visuele inspecties van het stadion'. Die inspecties zijn gedaan nadat Nedstede door de Omgevingsdienst Regio Arnhem opgedragen werd de veiligheid van het stadion te verbeteren. De inspecties volgden naar aanleiding van het instorten van het uitvak bij NEC - Vitesse.

"Er is geen onmiddellijk gevaar", zegt een woordvoerder van Vitesse tegen de krant. "Maar deze problemen moeten op termijn wel opgelost worden. Als er zodanige breuken of scheuren waren gevonden dat het stadion niet veilig zou zijn, hadden we GelreDome meteen dicht gezet." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s