FC Twente ontvangt nul op het rekest van Anderlecht en zwaait Vlap uit

FC Twente ontvangt nul op het rekest van Anderlecht en zwaait Vlap uit

27 May - 11:52
41

FC Twente heeft Michel Vlap uitgezwaaid. De Tukkers hoopten de van Anderlecht gehuurde middenvelder nog een jaar in Enschede te houden, maar de Jupiler Pro League-club werkt daar niet aan mee.

Het verblijf van Vlap blijft daardoor beperkt tot één seizoen. De middenvelder verkaste in 2019 van sc Heerenveen naar Anderlecht, maar kon daar na een sterk debuutseizoen niet uitgroeien tot een bepalende speler. Na een jaar gestald te zijn bij Arminia Bielefeld belandde Vlap bij Twente, waar hij een groot aandeel had in de vierde plaats in de eindrangschikking. 

Twente zal daardoor zonder Vlap Europa in gaan. Algemeen directeur Paul van der Kraan bevestigt dat de nummer tien terugkeert naar Anderlecht. 'Zijn werkgever Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons', schrijft hij op de clubsite. 'Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen. Uiteraard danken we Michel voor zijn inzet dit seizoen en wensen we hem veel succes in zijn verdere carrière.'

De opvolger van Vlap is in de persoon van Sem Steijn al gearriveerd in Enschede. Hij komt na de laatste play-off-wedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior over van de Residentieclub. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s