'Bord op schoot' blijft: NOS verlengt aflopend contract met drie seizoenen

'Bord op schoot' blijft: NOS verlengt aflopend contract met drie seizoenen

27-05-2022 12:07
28

De NOS blijft de komende seizoenen de Eredivisie-samenvattingen uitzenden, maakt het vrijdag bekend in een persbericht. Het contract tussen de omroep en Eredivisie Media & Marketing (EMM) is verlengd tot medio 2025.

De NOS blijft het Eredivisie-voetbal op de vertrouwde manier in beeld brengen en ook aan de radioformule zal niets veranderen. "De eredivisie is en blijft de belangrijkste competitie voor de Nederlandse voetballiefhebber. Met onze uitzendingen bereiken we wekelijks zo'n vier miljoen mensen. Die belangstelling geeft de relevantie aan die het logisch maakt dat we als NOS en publieke omroep ook de komende drie seizoenen voor het Nederlands publiek het eredivisiebaken zijn", laat algemeen directeur Gerard Timmer weten in de verklaring.

Ook Frank Rutten van EMM is in zijn nopjes. "Uitstekend nieuws voor alle eredivisieliefhebbers dat ieders favoriete club ook de komende jaren op de vertrouwde wijze gevolgd kan worden. Niet alleen live bij ESPN, maar ook via de populaire eredivisie-uitzendingen van Studio Sport, op de radio in Langs de Lijn en steeds uitgebreider via de online-kanalen."

De Eredivisie-wedstrijden worden sinds jaar en dag in beeld gebracht door de NOS en het zondagse 'bord op schoot' om 19.00 uur is een begrip. In 2005 gingen de samenvattingen naar Talpa en ook RTL was één seizoen lang verantwoordelijk voor de Eredivisie-rechten, maar in 2008 werd de oude traditie alweer in ere hersteld.