Hatzidiakos over mogelijk vertrek en 'pijnlijke' fluitconcerten: 'Al 12 jaar hier'

Hatzidiakos over mogelijk vertrek en 'pijnlijke' fluitconcerten: 'Al 12 jaar hier'

27 mei - 12:58 Laatste update: 13:00
131

Pantelis Hatzidiakos speelt al sinds zijn kinderjaren bij AZ en is sinds zijn debuut in 2015 tot 154 officiële optredens gekomen. De geboren Griek is echter nooit onomstreden geweest en zou zondag tegen Vitesse zijn afscheidswedstrijd kunnen spelen.

AZ verloor donderdagavond met 2-1 in Arnhem, maar zou zondag in eigen huis alsnog een Conference League-ticket kunnen pakken. Het is niet ondenkbaar dat Hatzidiakos daarna verder gaat kijken, ondanks een nog twee jaar doorlopend contract. "Ik zit twaalf jaar hier bij de club. Natuurlijk heb ik ook de ambitie om een stap te maken. Dan moeten we maar zien wat er gaat gebeuren. En hoe de club daarover denkt en ik ook", aldus Hatzidiakos in gesprek met NH Sport. "Voor mij zal het moeilijk zijn, na twaalf jaar bij de club. Maar je hebt ook een ambitie als speler."

Een publiekslieveling is de verdediger overigens niet: een deel van de Alkmaarse aanhang fluit hem zelfs uit. "Het doet ontzettend veel pijn. Alleen: ik sta steeds weer op, dus dat zegt ook veel over mijn karakter, dat dat soort dingen mij niet kapot krijgen", klinkt het. "Ik focus me dan weer op mezelf en op de club en op de mensen die wel gewoon vertrouwen in mij hebben. Ik probeer ze gewoon te laten zien dat ik voor deze club leef en vecht. En er alles aan doe om elke wedstrijd drie punten te pakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!