Martínez opgetogen: Eden houdt niet van 'unfinished business'

Martínez opgetogen: "Eden houdt niet van 'unfinished business'"

28 May - 11:15
8

De Belgische bondscoach Roberto Martínez is blij dat Eden Hazard langzaam opkrabbelt. De aanvaller tekende drie jaar geleden voor 115 miljoen euro bij Real Madrid, maar heeft de verwachtingen geenszins waar kunnen maken. Mogelijk komt Hazard zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Liverpool.

Mede dankzij blessures en een dikke vormcrisis heeft Hazard geen indruk kunnen maken bij Real Madrid. Desondanks behoudt Martínez vertrouwen. "Eden is geen opgever", zegt Martínez tegen de Belgische krant Het Laatste nieuws.

"Hij legt zijn ambities hoog. Zijn intentie is altijd geweest om Real succes te bezorgen — dat zal niet veranderen. Eden houdt niet van 'unfinished business'. Het zou geweldig zijn als hij in zijn opzet slaagt. Want dan ben je een voorbeeld voor velen. Laat je zien hoe je tegenslagen kan overwinnen."

Op Martínez maakt Hazard een goede indruk. "Eden weer zien glimlachen, is fantastisch. Hij heeft opnieuw plezier. En ook zijn fierheid is terug. Kijk, Eden voelde al snel dat het plaatje in zijn enkel hem stoorde. Zelfs als hij wandelde. Het was niet de Eden die we kenden. Nu dat vreemd deeltje uit zijn lichaam is, kan hij opnieuw bevrijd voetballen. En dat weerspiegelt zijn humeur. De blijdschap bij Eden is terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s