Van Basten volgt het niet meer: Ik word doodziek van al dat gelul steeds

Van Basten volgt het niet meer: "Ik word doodziek van al dat gelul steeds"

28 mei - 22:50
56

De Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid leek vlak voor rust opengebroken te worden, maar de arbitrage en VAR floten Karim Benzema terug wegens buitenspel. Ziggo Sport-analist Marco van Basten was jarenlang een fanatiek voorstander van de VAR, maar is er inmiddels ook klaar mee.

Benzema stond weliswaar in buitenspelpositie, maar kreeg de bal via tegenstander Fabinho: of de Braziliaan bewust terugspeelde, was de doorslaggevende vraag, maar Van Basten heeft daar geen boodschap aan. "Pfff… Ik zit al wat jaartjes in de voetballerij, maar je wordt niet vrolijk van al die lijntjes: sta je nu een halve pink buitenspel of zo?", laat hij tijdens de rustanalyse weten.

De wedstrijd heeft minutenlang stilgelegen, omdat de VAR de beelden bekeek en de lijntjes moest leggen. Van Basten volgt het allemaal niet meer. "Ik word doodziek van al dat gelul steeds. Al dat geouwehoer, al jaren, dat het zo f*cking ingewikkeld allemaal is. Dat je denkt: laat maar gaan, ik geloof het wel. Het wordt zo ingewikkeld gemaakt: ik begrijp het niet meer en de mensen thuis ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie