Reactie UEFA: fans met valse kaartjes kwamen er niet door en zorgden voor rijen

Reactie UEFA: fans met valse kaartjes kwamen er niet door en zorgden voor rijen

28 May - 23:54
83

De UEFA heeft via de officiële kanalen gereageerd op de onrust rondom de Champions League-finale van zaterdagavond. In speelstad Saint-Denis ontstonden grote opstoppingen: fans zonder kaartje probeerden het Stade de France binnen te komen, de Franse politie greep hardhandig in en veel fans mét kaartje kwamen uiteindelijk niet binnen.

Volgens de UEFA ontstonden de wachtrijen nadat een aantal kaartjes niet bleken te werken bij de toegangspoortjes: het betrof in dit geval vervalste tickets, stelt de Europese voetbalbond. De wedstrijd werd 36 minuten later dan gepland afgewerkt, zodat zo veel mogelijk fans alsnog binnen konden komen. Maar voor meerdere supporters was het alsnog te laat.

Liverpool deed al een oproep tot onderzoek van de gebeurtenissen en dat verzoek gaat gehonoreerd worden. 'De UEFA leeft mee met degenen die bij deze gebeurtenissen betrokken zijn en zal nader onderzoek doen naar de incidenten, in samenwerking met de Franse politie, autoriteiten en voetbalbond', laat men weten.

De vertraagde finale was een prooi voor recordwinnaar Real Madrid. Vinícius Júnior maakte het enige doelpunt tegen Liverpool.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s