Promes maakt winnende goal in bekerfinale en juicht met Spartak-fans

29 mei 2022 om 20:35

Quincy Promes heeft een belangrijk aandeel gehad in de bekerwinst van Spartak Moskou. De Nederlandse aanvaller maakte in de finale tegen Dinamo Moskou de winnende treffer.

Promes mocht aan de aftrap verschijnen in de Russische bekerfinale. Toen de Oranje-international van zich liet horen, stond het al 1-1 door goals van Aleksandr Sobolev en Arsen Zakharyan. In de 72ste minuut kreeg Promes de bal in een vloeiende counter. De buitenspeler wist doelman Igor Leshchuk te omspelen, waarna de afronding een koud kunstje was: 2-1. Promes zocht direct na zijn goal de fans van Spartak op.

In de absolute slotfase kreeg Spartak nog een strafschop, maar die werd gemist. Daardoor was Promes de laatste doelpuntenmaker van de finale. Spartak houdt overigens alleen een beker over aan de overwinning in de finale. Normaal gesproken gaat de bekerwinnaar ook Europa in, maar komend seizoen is het voor alle Russische ploegen verboden om internationaal actief te zijn.

In Nederland wordt Promes vervolgd voor poging tot moord, nadat hij zijn neef in zijn knie zou hebben gestoken op een familiefeest. Promes wordt ook verdacht van drugssmokkel, huiselijk geweld en deelname aan een criminele organisatie.