Oranje-klant Schouten 'vrijwilliger' bij Telstar: De eerste acht wedstrijden

Oranje-klant Schouten 'vrijwilliger' bij Telstar: "De eerste acht wedstrijden"

1 June - 07:58
13

De carrière van Oranje-debutant Jerdy Schouten zat in 2017 nog behoorlijk in het slop: hij moest vertrekken bij ADO Den Haag, kwam nergens aan de bak en streek uiteindelijk voor een onkostenvergoeding bij Telstar neer. In Velsen-Zuid keerde het tij echter.

Schouten vertelt aan De Volkskrant over zijn zoektocht, die hem langs een aantal Jong-elftallen en SC Cambuur leidde, zonder succes. Uiteindelijk vervolgde hij zijn loopbaan bij Telstar. "Omdat ik daar de grootste kans zag om elke wedstrijd te spelen. Ik was niet eens meer bezig om hoog te komen. Ik wilde gewoon weer plezier hebben in voetbal. Telstar gaf me dat gevoel, ook omdat het een gezellige club is."

Telstar werd in dat seizoen verrassend zesde en bereikte de play-offs, met Schouten als drijvende kracht op het middenveld. Aan het begin van het seizoen speelde hij nog op amateurbasis. "De eerste acht wedstrijden bij Telstar zou ik volgens afspraak voetballen op vrijwilligersbasis." Zijn geduld werd echter al snel beloond. "Het werden er daarom drie, geen acht. Toen is het contract snel opengebroken."

Bovendien werd Schouten in Velsen-Zuid voor het eerst als controlerende middenvelder uitgeprobeerd. "Als jeugdspeler was ik best een luie voetballer. Ik genoot misschien iets te veel van het spelletje. Ik wilde te graag trucjes doen. Dat is nu wel weg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s