Heracles breekt met nieuwe trainer: 'Twijfels kunnen we niet gebruiken'

1 juni 2022 om 11:31
Laatste update: 1 juni 2022 om 11:50

Carlos Vicens wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Heracles Almelo. Na de degradatie zien beide partijen af van de samenwerking, bevestigt de club.

Vicens zou de opvolger worden van Frank Wormuth. Heracles kondigde zijn komst begin mei aan, maar vervolgens ging alles mis wat er mis kon gaan in Almelo. De club raakte verzeild in de play-offs, waarin de latere promovendus Excelsior veel te sterk was.

Door de degradatie is 'gezamenlijk besloten' om af te zien van de samenwerking, meldt de club. "Wij hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de ontstane situatie na de degradatie van de club. Van beide kanten voelden we twijfels en twijfels kunnen we niet gebruiken", verklaart de nieuwe technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

"We moeten alles op alles zetten om Heracles Almelo te laten terugkeren naar de Eredivisie en daar hebben we alle focus voor nodig", vervolgt Hoogma. "Daarnaast kreeg Carlos de mogelijkheid om weer terug te keren naar Manchester City en dat willen wij hem niet ontnemen."

Het is niet bekend wie Heracles nu wil aanstellen als nieuwe hoofdtrainer. Over enkele weken begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.