Pardew (ex-ADO) walgt van racistische supporters en stapt na 34 dagen op

Pardew (ex-ADO) walgt van racistische supporters en stapt na 34 dagen op

01-06-2022 15:58
33

Net als bij ADO Den Haag is het dienstverband van Alan Pardew bij CSKA Sofia van korte duur geweest. De Britse trainer stapt na 34 dagen na zijn aanstelling op vanwege een racisme-incident.

Pardew wist CSKA Sofia twee weken geleden niet naar de Bulgaarse beker te leiden: stadgenoot Levski Sofia was met 0-1 te sterk. Na gesprekken met de clubleiding besloot hij tot minimaal de start van volgend seizoen aan te blijven. Vier dagen na de verloren bekerfinale ging het echter mis: de spelers en technische staf van CSKA Sofia werden voor de thuiswedstrijd tegen Botev Plovdiv bij het stadion opgewacht door een grote groep boze supporters.

Wedden

Meer odds

Vier zwarte spelers werden het slachtoffer van racisme. Ook werden er bananen gegooid. Aanvankelijk weigerden de spelers nog in actie te komen, maar uit loyaliteit voor de club verschenen ze alsnog op het veld. Pardew was ontstemd door het incident en heeft nu besloten zijn spullen te pakken. "Het is onacceptabel. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn assistent Alex Dyer en mijn spelers. Voor deze supporters wil ik mijn team niet laten spelen. Deze club verdient beter", verklaart Pardew.

Voor zijn periode in Bulgarije was Pardew een half jaar trainer van ADO Den Haag. Hij leek de club niet te kunnen behoeden voor degradatie, maar de KNVB besloot door de wereldwijde corona-uitbraak de promotie- en degradatieregeling af te schaffen.