Update: 'Ex-Ajacied Kristensen rondt Premier League-transfer woensdag af'

Update: 'Ex-Ajacied Kristensen rondt Premier League-transfer woensdag af'

2 juni - 13:26 Laatste update: 2 juni - 13:26
33

Rasmus Kristensen kan zich opmaken voor een overstap naar Leeds United. Volgens diverse media heeft de Premier League-club een akkoord bereikt met Red Bull Salzburg over de transfer van de ex-Ajacied.

Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat het Engelse bod van tien miljoen euro geaccepteerd wordt door de Oostenrijkers. The Telegraph weet dat Kristensen zelf bovendien al persoonlijk rond is met Leeds, waardoor er spoedig witte rook wordt verwacht.

De Deense international verruilde FC Midtjylland begin 2018 voor Ajax, maar in Amsterdam kwam hij nooit echt uit de verf. Mede door de concurrentie van spelers als Noussair Mazraoui en Joël Veltman vertrok Kristensen na anderhalf seizoen naar Red Bull Salzburg, dat ervoor zorgde dat Ajax zijn aankoopbedrag van vijf miljoen nagenoeg terug verdiende. 

Bij Salzburg groeide Kristensen vervolgens wel uit tot een belangrijke kracht. Dit seizoen speelde de 24-jarige rechtsback 29 wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga, waarin hij zeven treffers en vier assists noteerde. Volgens The Telegraph stond hij ook in de belangstelling van Borussia Dortmund en Brentford. De krant spreekt dan ook van een 'transfer coup' van Leeds.

Update: Rasmus Kristensen heeft zijn transfer naar Leeds United te pakken. De rechtsback ondergaat woensdag de medische keuring bij de Premier League-club, meldt Fabrizio Romano. Leeds heeft een akkoord bereikt met Red Bull Salzburg over een transfer van tien miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie