Van der Vaart lacht om Rode Duivel: 'Die kan er helemaal niks van, houten klaas'

Van der Vaart lacht om Rode Duivel: 'Die kan er helemaal niks van, houten klaas'

04-06-2022 09:45
95

Rafael van der Vaart was vrijdag niet onder de indruk van het niveau van de Rode Duivels. Vooral Club Brugge-vedette Hans Vanaken kon hem niet bekoren tijdens het Nations League-duel met Oranje (1-4).

"Wat een fantastische prestatie", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Maar we hebben België een heel klein beetje overschat of zo. We waren eigenlijk op alle posities beter", gaf hij aan. Pierre Van Hooijdonk heeft daar zijn eigen kijk op. "Je kan ook zeggen dat Nederland dusdanig goed was dat het België slecht heeft doen laten lijken", aldus de oud-spits.

Van der Vaart beaamt dat, maar is in het bijzonder kritisch op Vanaken. Onder meer Aad de Mos zei dat de aanvallende middenvelder 'zo mee kan bij Ajax'. Zelf leek Vanaken het ook wel te zien zitten om in het kielzog van trainer Alfred Schreuder naar Amsterdam te vertrekken. "Als Ajax komt? Dan is het wel iets om over na te denken, ja."

Wat betreft de voormalig spelmaker kunnen die berichten in de ijskast. "Ik hoor alleen maar Vanaken, Vanaken, Vanaken. Die kan er dus helemaal niks van, een houten klaas."