Update: Heerenveen communiceert transfer Bakker via officiële kanalen

Update: Heerenveen communiceert transfer Bakker via officiële kanalen

04-06-2022 19:33 Laatste update: 19:32
53

Nick Bakker gaat sc Heerenveen na één seizoen alweer verlaten. De centrale verdediger is transfervrij en kiest voor een avontuur in Saudi-Arabië, melden bronnen aan deze website.

Bakker speelde tussen 2016 en 2021 voor FC Emmen, degradeerde met die club uit de Eredivisie en streek in september bij Heerenveen neer. De club leek nog met hem in gesprek te willen over zijn aflopende contract, maar volgens de Leeuwarder Courant is dat uiteindelijk niet meer gebeurd. Nu vervolgt hij zijn carrière bij Al-Arabi in Saudi-Arabië.

De selectie van Heerenveen, dat Kees van Wonderen als nieuwe trainer binnen heeft gehaald, zal sowieso een nieuw gezicht gaan krijgen. Ervaren krachten Erwin Mulder, Ibrahim Dresevic, Lucas Woudenberg en Siem de Jong gingen Bakker al voor, terwijl ook Jan Ras, Hamdi Akujobi en Stanislav Shopov uit hun contract lopen. Daarnaast keren huurlingen Nicolas Madsen (FC Midtjylland), Anthony Musaba (AS Monaco) en Sydney van Hooijdonk (Bologna) in principe terug bij hun eigenlijke werkgevers.

Update: Heerenveen heeft de transfer van Nick Bakker via de officiële kanalen gecommuniceerd. De club heeft het over Al-Arabi in Qatar, in werkelijkheid gaat het om Al-Arabi uit Saudi-Arabië.