Hongarije slaat fel terug na opmerkingen Southgate: 'Dan ben je een idioot'

5 juni om 12:50

Hongarije heeft fel teruggeslagen naar de Engelse bondscoach Gareth Southgate, die zijn onbegrip uitte over het gejoel van 35.000 Hongaarse kinderen.

De wedstrijd Hongarije - Engeland werd bezocht door 35.000 kinderen plus hun begeleiders, omdat de vorige editie ontsierd werd door racistische incidenten. De spelers van Engeland werden uitgejoeld door de kinderen en daar was Southgate niet blij mee.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Hongarije

  • logo

    Zwitserland

"Gezien de sanctie is het moeilijk te begrijpen dat het stadion halfvol zat. Aanvankelijk was de sfeer erg goed. De kinderen zwaaiden naar ons toen we de warming-up deden. Toen onze spelers knielden, sloeg de stemming om. Dat heeft volgens mij met opvoeding te maken. Kinderen en jongeren staan onder de invloed van volwassenen en leren daar bepaalde gedragingen van."

Zoltan Kovacs, de Hongaarse staatssecretaris voor internationale communicatie en relaties, uit zich fel. 'Iedereen die vindt dat kinderen die een voetbalwedstrijd bijwonen de schuld kunnen krijgen van welk politiek statement dan ook, is echt een idioot. Proficiat voor ons nationale team en het applaus van de 35.000 kinderen', tweet hij.