Zinchenko feliciteert tegenstander en doet oproep: "We moeten zij aan zij staan"

5 juni om 21:23

Het geplaagde Oekraïne heeft naast WK-kwalificatie gegrepen, maar aanjager Oleksandr Zinchenko is trots op zijn team. De oud-PSV'er feliciteert tegenstander Wales en hoopt dat zijn landgenoten spoedig in vrede kunnen leven.

Wales en Oekraïne streden zondag in Cardiff om het dertigste WK-ticket: de thuisploeg trok na een felle strijd aan het langste eind, waarin Oekraïne eigenlijk het beste van het spel had. "Ik ben trots om Oekraïner te zijn", aldus Zinchenko in gesprek met BeIN Sports. "We hebben wederom laten zien dat we karakter hebben, wij staan voor vrijheid, wij staan voor een volk dat nooit opgeeft. Ik ben trots op de prestatie van the lads, maar voetbal kan soms wreed zijn."

Doelman Wayne Hennessey steeg boven zichzelf uit en sleepte Wales erdoorheen tegen Oekraïne. "Hij was de man of the match, dat betekent dat we het goed hebben gedaan. We hebben veel kansen gecreëerd, maar helaas niet gescoord", aldus Zinchenko, die de tegenstander veel succes wenst in Qatar. "Ik zou Wales graag willen feliciteren, ze zijn al zo lang niet meer op het WK geweest en ik wens ze het beste."

Zinchenko sluit af met een vredesboodschap. "Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen, we moeten zij aan zij staan. We moeten ons samen uitspreken tegen de oorlog en de oorlog moet stoppen. Want vandaag is het Oekraïne, morgen kan het jouw land zijn, je weet het nooit. Iedereen moet in vrede kunnen leven."