'Adzic gaat Eredivisie na twee achtereenvolgende degradaties verlaten'

5 juni om 21:57
Laatste update: 5 juni om 22:10

Luka Adzic gaat de Eredivisie-velden verlaten, meldt de Servische krant Telegraf. De 23-jarige vleugelaanvaller uit Servië gaat in zijn geboorteland spelen voor FK Cukaricki, dat als nummer drie van de net afgesloten kampioenscompetitie de Conference League in mag.

Adzic kwam afgelopen zomer over van Anderlecht, dat de buitenspeler ook al twee jaar bij FC Emmen had gestald. Telegraf meldt dat de onderhandelingen met FK Cukaricki zijn afgerond en dat Adzic een tweejarige verbintenis heeft gesigneerd bij de nummer drie van Servië. Eind juli mag hij met zijn nieuwe club aan het Europese avontuur beginnen.

Het betekent dat de jeugdinternational van Servië na drie seizoenen van de Nederlandse velden verdwijnt. Bij FC Emmen kwam hij tussen februari 2020 en mei 2021 tot vier goals in zestien wedstrijden, maar kon hij degradatie uit de Eredivisie uiteindelijk niet voorkomen. Bij PEC kwam Adzic tot één treffer en drie assists in competitie- en bekerverband, maar ook zijn verblijf aldaar eindigde met een degradatie.