'De Jong in top-10 duurste spelers, Antony enige Eredivisie-speler in top-100'

6 juni om 18:42

Frenkie de Jong behoort tot de top-tien voetballers die de hoogste transferwaarde vertegenwoordigen. De controleur van Oranje en FC Barcelona staat op de zevende plaats. Kylian Mbappé voert de ranking van onderzoeksbureau CIES aan.

De 23-jarige Franse aanvaller tekende onlangs een nieuw megacontract bij Paris Saint-Germain, waardoor hij nu tot medio 2025 vastligt. Dat is terug te zien in zijn geschatte transferwaarde van 205,6 miljoen euro. Real Madrid-linksbuiten Vinícius Junior volgt op gepaste afstand met een waarde van 185 miljoen euro, voor Erling Haaland, die Borussia Dortmund in de zomer verruilt voor Manchester City (153 miljoen).

Volgens CIES, dat zich baseert op allerlei data en onder meer de leeftijd en contractduur zwaar laat meewegen, is De Jong zo'n 112,5 miljoen waard. Dat heeft de ex-Ajacied mede te danken aan zijn verbintenis tot medio 2026 bij FC Barcelona. Volgens Spaanse en Engelse media zouden de Catalanen wel bereid zijn om genoegen te nemen met minder. Naar verluidt mag hij voor ongeveer 85 miljoen vertrekken vanwege de financiële problemen. Manchester United toont interesse. 

Andere Nederlanders in de top-honderd zijn Donyell Malen (66,7 miljoen) en Matthijs de Ligt (63,2 miljoen). Ajax-aanvaller Antony is de enige speler uit de Eredivisie die de eerste honderd haalt. De Braziliaan is 51,2 miljoen waard. PSV'er Cody Gakpo valt net buiten de boot met 49,8 miljoen.

Bekijk de hele lijst van CIES hier