'Ibrahimovic wil doorgaan: AC Milan biedt Zweedse ster een nieuw contract'

6 juni om 19:15

Zlatan Ibrahimovic is ondanks zijn zware knieblessure nog niet van plan om de voetbalschoenen op te bergen. De veertigjarige Zweedse ster gaat binnenkort in gesprek met directeuren Paolo Maldini en Ricky Massara over een contractverlenging bij AC Milan.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De carrière van Ibrahimovic lijkt aan een zijden draadje te hangen nu hij zeven tot acht maanden is uitgeschakeld. De spits is echter nog niet van plan om op te geven. Milan wil hem een contract aanbieden met een lager salaris vanwege zijn revalidatieperiode. De vergoeding wordt daarnaast gekoppeld aan het aantal wedstrijden dat hij komend seizoen kan spelen.

Eerder schreef La Repubblica dat I Rossoneri de ex-Ajacied enkele tonnen biedt tijdens zijn herstel om hem daarna een nieuwe verbintenis te laten signeren. Op dit moment is Ibrahimovic de best betaalde speler bij Milan met een inkomen van ongeveer zeven miljoen euro per seizoen. 

Ibrahimovic kampte dit seizoen ook al met de nodige blessures. Toch had hij een groot aandeel in de Scudetto met acht goals en drie assists in 23 duels in de Serie A.