Diemers: 'Ten Hag zei: ik neem twee man mee, je mag een andere club zoeken'

Diemers: 'Ten Hag zei: ik neem twee man mee, je mag een andere club zoeken'

06-06-2022 20:38
34

Mark Diemers speelde 2,5 seizoen voor FC Utrecht, maar bleek na de komst van Erik ten Hag niet meer nodig. De Leeuwarder kreeg dat te horen in een slechtnieuwsgesprek met zijn trainer, met wie hij echter contact bleef houden.

Diemers kwam in 2013 over van SC Cambuur en kreeg na twee seizoenen met wisselend succes te maken met Ten Hag, die overkwam van Bayern München. "Die zei in de eerste twee weken tegen mij: Mark, ik vind je echt een prima Eredivisie-speler, ik vind je een hele goede voetballer, maar ik neem twee jongens uit mijn eigen stal in Duitsland (Rico Strieder en Andreas Ludwig, red.) mee, die op jouw positie spelen. Dus je mag op zoek naar een andere club", aldus Diemers in gesprek met Omrop Fryslân.

De huidige Feyenoorder – de afgelopen maanden verhuurd aan Hannover 96 – waardeert echter nog steeds de eerlijkheid die Ten Hag toen toonde. "Ik houd ervan, dit mis je in het voetbal, weet je wel: veel mensen liegen en bedriegen. Maar Ten Hag – en ook Arne Slot – is altijd heel eerlijk naar mij geweest en dat kan ik heel erg waarderen. Ik heb liever dat ze dat zeggen in de eerste twee weken dan dat ze mij aan het lijntje houden."

Halverwege het seizoen 2015/2016 vertrok Diemers naar De Graafschap, waarna hij via Fortuna Sittard bij Feyenoord terechtkwam. In de tussentijd sprak hij Ten Hag regelmatig. "Ik heb altijd goed contact met Erik ten Hag gehouden en het was altijd goed als ik hem tegenkwam. Hij stuurde mij ook regelmatig berichtjes toen ik bij Feyenoord wedstrijden speelde. Dus ik heb een uitstekende band met hem, ook met Arne Slot, omdat ze gewoon eerlijke trainers zijn."