Bizarre ontknoping in Derde Divisie: ADO '20 verpest titelfeestje én eigen kansen

Bizarre ontknoping in Derde Divisie: ADO '20 verpest titelfeestje én eigen kansen

06-06-2022 23:15
12

USV Hercules heeft op krankzinnige wijze naast de titel in de Derde Divisie zondag gegrepen. De Utrechters hadden op Tweede Pinksterdag genoeg aan een thuiszege op concurrent ADO '20: in de negentigste minuut leek het te gaan gebeuren, maar Hercules gaf in de blessuretijd nog de 3-3 weg.

Hierdoor is OFC met de titel aan de haal gegaan. Tyrone Fonville leek de held van Sportpark Voordorp te worden, maar Daan Boerlage hielp ADO '20 nog aan een punt met een vrije trap. Hercus-trainer René van der Kooij zag het vol ongeloof aan. "Het is onvoorstelbaar dat je in de negentigste minuut met 3-2 voor komt en dan toch geen kampioen wordt. We staan niet goed en moeten daardoor een overtreding maken", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Curieus genoeg deden de gasten uit Heemskerk zichzelf ook de das om, met hun late gelijkmaker. Als Hercules had gewonnen, was het ook periodekampioen geworden en zou het ticket voor de nacompetitie doorschuiven naar ADO '20. "Het was leuk geweest als ADO het ons cadeau had gegeven, maar wat zij doen, is goed. We hadden het gewoon zelf beter moeten doen", aldus Van der Kooij, die zich met Hercules wél op mag maken voor de nacompetitie: donderdag en zaterdag wacht een tweeluik met DVS '33 uit Ermelo, al is dat het laatste waar ze bij de Utrechters aan willen denken. "Die nacompetitie interesseert mij op dit moment helemaal niets."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie