'Schreuder heeft me laten weten dat hij me er erg graag bij houdt'

7 juni om 08:14

Brian Brobbey heeft RB Leipzig te kennen gegeven dat hij het liefste bij Ajax blijft. De club is volop in onderhandeling over de transfersom voor de spits.

Leipzig nam Brobbey vorig jaar transfervrij over van Ajax en vraagt nu vijftien miljoen euro voor hem. Brobbey is duidelijk en wil in Amsterdam blijven. "Dat begrepen ze. Ze zeiden dat ze daarvoor openstonden, maar dat ik eerst met Ajax moest praten en niet voor niets terug kan", zegt Brobbey in het Algemeen Dagblad.

Hoe de vlag erbij hangt, weet Brobbey niet. "Ik denk dat ze bezig zijn, maar verder hoor ik niks. Het liefst meld ik me in de voorbereiding meteen bij Ajax. Ik weet alleen niet of het lukt, maar ik hoop en ik denk van wel."

Met de nieuwe trainer Alfred Schreuder heeft Brobbey inmiddels gesproken. "Hij heeft me gebeld om te laten weten dat hij me er erg graag bij houdt. Ik weet dat iedereen positief over hem praat. Van Dusan Tadic en Daley Blind hoorde ik goede verhalen. Hij was natuurlijk de assistent van Erik ten Hag in 2019. In die tijd heb ik nog een paar keer onder hem getraind. Hopelijk kan Ajax de lijn doortrekken onder hem. Ik hoop dat ik daarbij ben, want ik wil heel graag in de Champions League mooie dingen laten zien."