Geertruida droomt van transfer naar 'gruwelijk team': 'Hebben nog nooit gebeld'

7 juni om 10:29

Lutsharel Geertruida droomt van een Premier League-transfer. Chelsea is de favoriete club van de Feyenoord-verdediger, die tegelijkertijd voelt dat hij nog niet is uitgeleerd in De Kuip.

"Ik wil op een dag in de Premier League spelen", draait Geertruida er in gesprek met de NOS niet omheen. "Toen ik jong was, zag ik Arjen Robben bij Chelsea spelen in een gruwelijk team. Toen dacht ik: dat wil ik ook! Ik heb er ook een shirt van. Chelsea was toen gewoon mijn club, man. Net als Feyenoord van jongs af aan."

Als hij de Premier League, is de carrière van Geertruida geslaagd. "Zeker weten. Ik heb alleen nog niet de kans gehad om naar zo'n droomclub te gaan. Ze hebben nog nooit gebeld. Mijn zaakwaarnemer weet ook dat ik fan ben van de Premier League. Maar Feyenoord is ook nog steeds mijn droomclub."

Voorlopig hoeft de achterban van Feyenoord zich geen zorgen te maken. Geertruida heeft nog geen vertrekplannen, ook met oog op mogelijke WK-deelname met het Nederlands elftal. Louis van Gaal houdt hem in de gaten. "Wat dat betreft is het ook handig om bij Feyenoord te blijven, want dan maak ik mijn minuten. Ik heb vorig jaar ook bijgetekend tot 2024, dus ga er vanuit dat ik blijf."

Geertruida, die stottert en zelden interviews geeft, heeft één grote droom in De Kuip. "Ik zou graag als speler, als Rotterdamse jongen, nog kampioen worden met Feyenoord."