Feyenoord beloont zeven man: 'Vanaf minuut één prima werk geleverd'

Feyenoord beloont zeven man: 'Vanaf minuut één prima werk geleverd'

07-06-2022 11:35
81

Feyenoord gaat door het met het zevenkoppige scoutingteam, dat vorig jaar werd geïnstalleerd. De Rotterdamse club zegt tevreden te zijn over 'de koers die gevaren wordt op het gebied van extern spelersbeleid'.

Feyenoord haalde het afgelopen jaar Cyriel Dessers, Patrik Walemark, Alireza Jahanbakhsh, Guus Til, Gernot Trauner, Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes, Philippe Sandler, Ofir Marciano, Reiss Nelson, Cole Bassett, Jorrit Hendrix en Valentin Cojocaru naar De Kuip. Het gros van de nieuwelingen bleek een directe versterking.

"Vorig jaar hebben we een nieuw scoutingapparaat geïntroduceerd dat vanaf minuut één prima werk heeft geleverd", verklaart technisch directeur Frank Arnesen. "De spelers die we mede op basis van hun input hebben aangetrokken passen goed bij de club, zoveel is dit seizoen wel gebleken op het veld. Het is de bedoeling om die goede lijn door te trekken en logischerwijs willen we dan langer verder met onze huidige scouts."

Het zevenkoppige scoutingsapparaat van Feyenoord bestaat uit Mark Ruijl, Bjarne Hansen, Chris Akkas, Bernard Schuiteman, Micha Jansen, Tim de Cler en Govert Soeters. "Uit deze verlenging spreekt niet alleen vertrouwen voor het hele team, maar ook waardering", reageert hoofdscout Ruijl.