'Nederland is een topteam, maar ze zijn over het algemeen niet sterker dan wij'

7 juni om 16:09

Roberto Martínez, bondscoach van België, is kritisch op zijn ploeg na de 1-4 zeperd tegen het Nederlands elftal. De Spanjaard vond Oranje afgelopen vrijdag duidelijk de betere ploeg, al kan hij verklaren waarom de wedstrijd zich zo ontwikkelde. 

De Rode Duivels kunnen woensdagavond tegen Polen de schroom van zich afspelen. Op het persmoment van dinsdag reageert Martínez op de uitglijder tegen Oranje en pareert hij de kritiek vanuit de media. "Wanneer je verliest, hoor je natuurlijk niet dat de tactiek de juiste was. Met tactiek win of verlies je geen wedstrijden", tekent het Algemeen Dagblad op uit zijn mond. "Ik heb enkele dingen uitgeprobeerd tegen Nederland. Deze wedstrijden gebruik ik om zoveel mogelijk informatie te krijgen richting het WK. De mensen hebben niet alle informatie waarover wij als technische staf wel beschikken."

Richting het WK in Qatar kregen de Belgen een flinke tegenslag te verwerken, al wil Martínez daar niet te lang bij stilstaan. "Nederland is een topteam. Ze waren vrijdagavond ook beter dan wij, maar over het algemeen zijn ze zeker niet sterker", reageert hij op de vraag of België het eindtoernooi kan winnen. "Ook andere toplanden hebben het moeilijk. Kijk naar Frankrijk en Spanje in deze Nations League... Wij blijven een topteam, na één verloren wedstrijd kan je niet plots over een slechte ploeg spreken."