Eenhoorn trots op behalen Europees voetbal: 'Biedt perspectief voor volgend jaar'

7 juni om 17:40

AZ sloot 29 mei het voetbalseizoen af met een klinkende 6-1 overwinning op Vitesse, waarmee de club uit Alkmaar Europees voetbal bewerkstelligde. Algemeen directeur Robert Eenhoorn blikt terug op het bewogen seizoen van de Alkmaarders en is trots op de manier waarop het seizoen werd afgesloten. 

Eenhoorn sprak met AZ TV op de clubwebsite over het seizoen van de nummer vijf van Nederland. "Het was in ieder geval weer een bewogen jaar", geeft Eenhoorn toe. "Een jaar waarin we weer terugkwamen in ons eigen stadion. Een stadion dat voelt als een vernieuwd stadion. Met het nieuwe dak, maar ook alle faciliteiten die verbeterd zijn op alle tribunedelen. Die terugkeer was een mooi moment."

AZ begon het seizoen in Europees opzicht in de Europa League, maar moest buigen voor Celtic FC. Vervolgens schopte de ploeg het tot de achtste finales in de Conference League, maar moest AZ in de achtste finales buigen voor het Noorse FK Bodo/Glimt na enkele twijfelachtige beslissingen van de arbitrage. Door het winnen van de play-offs mag AZ zich volgend seizoen weer in Europa melden. 

"We deden het weliswaar met een omweg, maar tuurlijk ben je blij dat je je kwalificeert voor Europees voetbal. Dat biedt ook weer perspectief richting volgend jaar met alles wat we voor ogen hebben. Maar ook voor het gevoel. Men heeft kunnen zien dat het er wel in zit. Nu is het de kwestie aan ons dat we die play-offs volgend jaar ontlopen", besluit Eenhoorn.