Ajax verplaatst kleedkamermeubel Nouri: 'Het is nu voor iedereen toegankelijk'

Ajax verplaatst kleedkamermeubel Nouri: 'Het is nu voor iedereen toegankelijk'

07-06-2022 18:38 Laatste update: 18:49
48

Ajax heeft in de Fanshop bij de Johan Cruijff ArenA een blijvende plek gecreëerd voor Abdelhak Nouri. Algemeen directeur Edwin van der Sar en de vader van Nouri onthulden dinsdag zijn kleedkamermeubel in de Fanshop.

Dat laat Ajax weten via de officiële kanalen. Nouri werd op 8 juli 2017 getroffen door een hartstilstand tijdens een oefenduel van Ajax in Oostenrijk. Vanwege die hartstilstand is ernstige en blijvende hersenschade opgetreden. In februari van dit jaar trof Ajax een schikking met de familie van Nouri voor 7.8 miljoen euro.

'Zoals het bericht over de schikking in februari van dit jaar aangaf zal de band tussen Ajax en de familie Nouri altijd blijven. Niet alleen vanwege de Abdelhak Nouri Trofee, die de familie jaarlijks aan het grootste talent van onze opleiding overhandigt. Ook omdat er is besloten om het rugnummer 34 aan de familie Nouri te geven. Bij Ajax 1 zal nooit meer met rugnummer 34 worden gespeeld, tenzij de familie Nouri en Ajax daar samen een uitzondering voor willen maken', schrijft Ajax op de clubwebsite

'Daarnaast is nu dus in de Ajax Fanshop, naast de hoofdingang van de ArenA, het kleedkamermeubel van Abdelhak geplaatst', wordt vervolgd in het statement. Op deze manier kan Nouri worden vereeuwigd in de geschiedenis van Ajax. "Dat hebben we de afgelopen jaren zorgvuldig bewaard in het stadion en gaan we nu een mooie plek geven, die voor iedereen toegankelijk is", liet algemeen directeur Van der Sar weten over het meubelstuk, dat nu door iedereen kan worden bewonderd.