Van Gaal houdt kaken op elkaar: 'Ik weet ook niet hoe Wales speelt'

7 juni om 19:28
Laatste update: 7 juni om 19:30

Bondscoach Louis van Gaal wil nog niets kwijt over de veranderingen en speelwijze van het Nederlands elftal tegen Wales ten opzichte van de wedstrijd tegen België. Bondscoach Rob Page liet al doorschemeren dat veel ervaren spelers rust krijgen bij Wales en daardoor tast Van Gaal in het duister over de opstelling van Wales. 

Op de persconferentie van dinsdagavond in Cardiff laat Van Gaal nog weinig los over de opstelling. Wel is bekend dat Stefan de Vrij de rol van Virgil van Dijk overneemt, die na de overwinning op België op vakantie mocht. "Iedereen is de afgelopen dagen goed doorgekomen. Ik heb wel het team dat tegen België speelde nog een dag redelijk vrijaf gegeven. Dat was een intensieve wedstrijd", reageert Van Gaal. 

"Ga ik veel wijzigen? Dat gaan we zien", stelt de bondscoach. "Ik kan daar weinig over vertellen. Ik weet ook niet hoe Wales speelt. Dat heeft onze voorbereiding ook bemoeilijkt, want wij kunnen geen elftal samenstellen."

Door het bericht van Page wordt verwacht dat spelers als Gareth Bale en Aaron Ramsey niet van de partij zijn tegen Oranje. "De grote jongens van Wales doen niet mee, dus ook deze wedstrijd is in het kader van het WK", besluit de bondscoach.