Feyenoord communiceert torenhoge boete en straf: 'Bijzonder teleurgesteld'

Feyenoord communiceert torenhoge boete en straf: 'Bijzonder teleurgesteld'

9 juni - 13:45 Laatste update: 13:46
227

Feyenoord baalt als een stekker dat het opnieuw een torenhoge boete moet betalen aan de UEFA. Naar aanleiding van de situatie in de wedstrijd tegen Olympique Marseille volgt een nieuwe straf. De zoveelste.

Feyenoord kreeg al tien boetes ter waarde van bijna een half miljoen euro. De elfde boete bedraagt ruim 100.000 euro 'wegens diverse misdragingen van een deel van de aanhang', zo maakt de club bekend. Ook moet het uitvak in de eerstvolgende uitwedstrijd leefblijven en moet de gele zijde van De Kuip, de vakken Q, R, S, T, U en X komend najaar leegblijven in de eerste Europese thuiswedstrijd. 

'Feyenoord is bijzonder teleurgesteld dat het gedrag van een minderheid - en de daaraan gekoppelde maatregelen vanuit de UEFA - een zwaar negatieve stempel lijken te gaan drukken op de Europese campagne van komend seizoen en de club inmiddels vele tonnen aan financiële schade en reputatieverlies berokkenen. Bovendien zal het team nu dus de eerste Europese thuis- en uitwedstrijd met minder steun en sfeer op jacht moeten naar een goed resultaat. Feyenoord bestudeert de vonnissen en komt op een later moment terug op de exacte gevolgen van de betreurde sancties', meldt Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!