Update: Transferteller loopt op: Roda JC haalt middenvelder (22) weg uit Duitsland

10 juni om 12:00
Laatste update: 10 juni om 11:57

Roda JC gaat zich vrijdag versterken met Phil Sieben. Sieben is een 22-jarige Duitser, die transfervrij overkomt van Fortuna Düsseldorf.

Sieben zet in Kerkrade zijn handtekening onder een tweejarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Bij Fortuna Düsseldorf speelde hij in het tweede elftal, dat uitkomt in de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland. De middenvelder kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Sieben is de tweede zomeraanwinst van Roda. De club nam eerder al Boyd Reith van Helmond Sport over.

Roda nam onlangs afscheid van Patrick Pflücke, die transfervrij de overstap maakte naar het Zwitserse Servette FC. De belangstelling van het Noorse Valerenga IF in spits Dylan Vente lijkt een storm in een glas water. De interesse klopt, maar is niet concreet en de vraag is of het überhaupt zover gaat komen.

Update: Roda JC heeft de komst van Sieben wereldkundig gemaakt. De Duitser tekent voor twee seizoenen, plus een optie voor nog een seizoen, in Kerkrade. "Phil is een intelligente speler en kan op verschillende posities op het veld uit de voeten. Phil beschikt daarnaast over de juiste mentaliteit die past bij een club als Roda JC", reageert trainer Jurgen Streppel op de clubsite