'Suárez kan Zuid-Amerikaans aanvalstrio completeren bij ploeg van Koopmeiners'

11 juni om 09:41
Laatste update: 11 juni om 09:44

Luis Suárez staat op de radar van Atalanta Bergamo. De Italiaanse ploeg, waar Teun Koopmeiners onder contract staat, is geïnteresseerd in de 35-jarige Uruguayaan die onlangs bij Atlético Madrid vertrok. 

Dat weet onder meer het Spaanse MARCA te melden. Atalanta kan de Uruguayaan voetbal in een topcompetitie bieden en La Dea speelde dit seizoen nog in de Champions League. De club van Koopmeiners werd achtste in de Serie A en ziet Suárez als de ideale derde aanvaller naast Colombianen Luis Muriel en Duván Zapata.

In kannen en kruiken is het echter nog lang niet en de transfervrije Suárez geniet interesse van een hoop clubs. Buiten Europa zijn Inter Miami en het Argentijnse River Plate geïnteresseerd. Het salaris zou eventueel een probleem kunnen vormen, aangezien Atalanta voor een club in de top acht van Italië een relatief laag budget heeft. 

Op financieel gebied gaat de club binnenkort echter vooruit: een deel van Atalanta werd onlangs verkocht aan een groep Amerikaanse investeerders. De verwachting is dat de Italiaanse club via deze investeerders een kapitaalinjectie zal krijgen.