Inter-icoon droomt van supertrio en wil Dumfries laten gaan: 'Hij is vervangbaar'

11 juni om 18:26
Laatste update: 11 juni om 18:43

Internazionale kan Denzel Dumfries inzetten om de terugkeer van Romelu Lukaku te bespoedigen. Dat hoopt althans clublegende Alessandro Altobelli (66). De Oranje-back werd onlangs in de wandelgangen genoemd als mogelijk ruilmiddel voor de Belgische spits.

"Ik laat de financiën aan de anderen over. Ik denk als een fan en ik hoop dat er kampioenen naar Inter komen", vertelt Altobelli, die tussen 1977 en 1988 ruim driehonderd officiële duels voor de Milanezen speelde, aan La Gazzetta dello Sport. "Lukaku, Lautaro Martínez en Paulo Dybala zou een droomvoorhoede zijn, ze kunnen naast elkaar spelen. Dybala kan bijvoorbeeld iets lager spelen."

De komst van Lukaku en Dybala vergt wel een flinke financiële inspanning van Inter, maar daar heeft Altobelli een oplossing voor. "Met pijn in het hart, maar de Nederlander (Dumfries, red.) is vervangbaar. Het is aan de mensen bij Inter die over de transfers gaan om een vervanger van niveau te vinden." De voormalig Italiaans international vergelijkt de ex-PSV'er met voorganger Achraf Hakimi, die ook onmisbaar werd geacht. "Ik kan me nog de krantenkoppen herinneren toen Hakimi wegging..."

Ook Milan Skriniar zou 'geslachtofferd' kunnen worden, wat betreft Altobelli. "Met Gleison Bremer zou het goed komen." De Braziliaan van Torino wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Inter.

Inter betaalde vorige zomer een kleine veertien miljoen euro voor Dumfries. De 26-jarige vleugelverdediger werd al snel een vaste waarde en tekende voor vijf doelpunten en zeven assists in 45 officiële duels. Met I Nerazzurri eindigde hij als tweede in de Serie A, maar won hij wel de Coppa Italia.