Van Gaal streept Cillessen weer weg: 'Niet prettig, je moet op ze kunnen rekenen'

11 juni om 20:37

Bondscoach Louis van Gaal verklaart zijn keuzes voor het Nations League-duel met Polen van zaterdagavond. De opstelling van de wedstrijd tegen België is gehandhaafd, met twee wijzigingen: doelman Jasper Cillessen en de vakantie vierende Virgil van Dijk worden vervangen door Mark Flekken en Stefan de Vrij.

Het lijkt erop dat Van Gaal aanvankelijk van plan was om Cillessen te laten spelen. "Waarom Flekken keept? Omdat Jasper op de training weer een kleine blessure heeft opgelopen, een kneuzing. Dat moet eerst een beetje soepel worden. Het is niet een erge blessure, dus waarschijnlijk zal hij dinsdag weer keepen", aldus de bondscoach in gesprek met de NOS.

Hoewel de blessure niet al te ernstig is, baalt Van Gaal er wel van. "Ik vind het niet prettig, hij is heel veel geblesseerd en je moet op spelers kunnen rekenen. En dat is ook: dat ze altijd fit zijn."

De bezetting op het middenveld blijft hetzelfde, met Frenkie de Jong als controleur, Davy Klaassen als diepste man en Steven Berghuis ertussen. "Hoe we het in gaan vullen? Precies hetzelfde (als tegen België, red.). Ik wil Klaassen meer op tien hebben. Dat moeten die jongens zelf maar uitzoeken hoe ze dat doen, maar in principe speelt Klaassen weer op de diepste middenvelder, Berghuis op de één na diepste. En Frenkie de Jong pakt de voorste op."